zondag 19 augustus 2007

What's in a name?

De nodige ophef de afgelopen week over hoe wij het hoogste wezen moeten aanroepen: God, Allah, Boedha, ....? Aan de ingezonden stukken en redactionele artikelen te lezen heeft het nogal wat losgemaakt. Bij mij is er vooral verbazing. Want wat maakt het uit hoe hij of zij heet?

Sinds ik mij bewust ben doe ik mijn best om liefdevol, respectvol en behulpzaam te zijn naar alles wat leeft. Dus naar mensen, maar ook naar dieren, planten, bomen, etc. Hierbij geloof ik dat er een hogere macht is en ik maar een piepklein onderdeeltje ben in een gigantisch geheel. Maar Wie of Wat die hogere macht precies is? Vraag het mij niet, want ik weet het niet.

Ik doe gewoon mijn best om liefdevol, respectvol en behulpzaam te zijn, omdat ik denk dat dat het beste is om te doen. En al moeilijk genoeg, want sommige dingen spelen zich op een heel subtiel niveau af. Ik geloof met mijn levenshouding niet zo gekke ver van de ware essentie van alle geloven af te staan. Na mijn aardse leven zal ik zien wie gelijk had. Ik kan mij in ieder geval niet vergissen.

Leven en laten leven................

2 opmerkingen:

Anske Smit zei

Nelis: Mooi!

Anoniem zei

Hey Niels

je hebt mooi geschreven, jongen! Een beetje aardig zijn voor elkaar kost weinig en levert o zoveel op. We zijn het eens. Als iedereen zo zou denken, wat hebben we dan een prachtige wereld!

S.