dinsdag 28 augustus 2007

Cock Robin

Na mijn aanschaf van afgelopen zaterdag vroeg ik mij af hoe het precies zat en zit met Cock Robin. Wikepedia biedt altijd uitkomst. Blijkt dat de band opnieuw leven is ingeblazen!!

Cock Robin is een Amerikaanse pop/rock-formatie die werd opgericht in 1984 en onder leiding stond van Peter Kingsbery (keyboard en bas). Verder stonden in de oorspronkelijke bezetting Anna LaCazio (zang), Clive Wright (gitaar) en drummer Louis Molino III. In Nederland werden ze vooral bekend door een grote publiciteit via MTV voor het nummer The promise you made.
De groep zou uiteindelijk in Europa veel meer succes hebben dan in de Verenigde Staten zelf (mede onder invloed van hun sucesvolle Europese tour (ze speelden o.a.op Pinkpop).
Cock Robin bracht drie cd's uit:
'Cock Robin' (1985)
'After here through Midland' (1987)
'First Love/Last rites' (1989)
Hun grootste hits in Nederland waren The promise you made (een nummer 1-hit), Thought You Were On My Side en When your heart is weak. De eerste cd 'Cock Robin' werd platina in Nederland.
De belangrijkste kenmerken van de desertrock van Kingsbery (hij schreef alle nummers op de drie cd's) zijn het ruimtelijke geluid en het gevoel voor drama en passie.
In 1990 ging de groep uit elkaar. LaCazio wilde op dat moment de muziekwereld uit en Peter Kingsbery vertrok naar Frankrijk, waar hij nog steeds actief is op muziekgebied. Clive Wright is ook nog actief, vooral als componist en producer, maar ook als gitarist in een bluesband. LaCazio schijnt ook weer muziek te produceren maar medio 2003 waren daar nog geen officiƫle opnames van.
2006:Cock Robin maakt zijn rentree met een nieuw album en een tournee. Anna Lacazio en Peter Kingsbery, hebben de groep opnieuw leven ingeblazen. Cock Robin maakt zijn rentree met een nieuw album "I Don't Want To Save The World" en een tournee. De typische Cock Robin sound werd behouden. De 13 songs op het album zijn zeer sterke popsongs. De eerste single "Body Over Mind" is een goed voorbeeld daarvan.

Geen opmerkingen: