zaterdag 25 augustus 2007

Tijdloos


Een geweldige koop deed ik vandaag in de Bremer Wildernis. Ik was daar vanmiddag even met I vanwege de jaarlijkse tuinfair. Ergens op de grond, een beetje onder de stand zag ik een doos met cd's. 3 cd's voor 5 euro. Dan moet er gesneupt worden.

Er was een vrouw die ook een aantal cd's had uitgezocht, waaronder Bruce Spingsteens' Tunnel of love. 'Verdorie' dacht ik, die had ik hewwe mutten. Op dat moment zette ze 'm terug. Even wachten..........mooi, die was alvast voor mij. Vroeger had ik dit album nog op een cassette die ik geleend had van P. de zoon van Interalphanske. Het album is uit 1987 en op de voorkant prijkt dan ook een jonge Bruce die nonchalant tegen een cabrio aanhangt in een colbert met schoudervulling.

De 2e cd die ik tegen kwam was van Cock Robin (1985). Volgens mij draagt het album dezelfde naam. Voor de rest weet ik eigenlijk heel weinig van de band: waar komen ze vandaan, welke albums, bestaan ze nog? Geen flauw idee. Wat ik wel weet is dat 'The promise you made', een geweldig nummer is. Net als 'Thought you were on my side' en 'When your heart is weak'.

De laatste van de drie is Rumours van Fleetwoodmac. Het album is uit 1977, mijn geboortejaar en dus al 30 jaar. 'Go your one way' is tijdloos.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hey Niels,

Leuk stukje. Die van Fleedwood Mac is inderdaad erg goed. Go Your Own Way is ook één van mn favorieten.

S.

Anoniem zei

Hai Niels, jij houdt wel van goede golden oldy's. Sneup eens naar cd's van Peter Green (oa "A Fool No More"). Oud gitarist/zanger van Fleetwood M.
Ook de zanger Joe Jackson lijkt me wel wat voor je. Misschien lees ik nog eens of het juiste keuzes waren.
Groetjes van Anoniem/J.