zondag 10 juni 2007

Honore de Balzac

Vanochtend even lekker een stukje hardgelopen. Langs de Zwette naar de oude grasdrogerij, brugje over, onder het spoor door en via Ijsbrechtum, de oude dijk naar het park.

De jonge specht die ik vorige week op de oude dijk mocht begroeten, met z'n kop luid kwetterend uit het hol, was uitgevlogen. Welkom in Sneek!

Het park staat er prachtig bij. De boeren jasmijn geurt heerlijk en ook de rozen bloeien schitterend. Ik ben blij dat ons stadbestuur van ruim 100 jaar geleden het besluit heeft genomen tot het aanleggen van dit park. Ouders met kinderen, oude van dagen, jongelui, sporters, mensen met een Van-der-Wal-ijsje. Iedereen geniet op eigen wijze van het park! Zoveel moois smaakt naar meer.............Het Harinxmapark?!

Bij thuiskomst even uitgezweet in onze stadstuin waar de Honore de Balzac uitbundig staat te bloeien. Met onderstaande foto's als bewijs.


2 opmerkingen:

Hugo zei

Hoi Niels,

Mooi te zien dat je het sportieve met de fauna combineert!

Hoe zit het trouwens tegenwoordig met het Rasterhof Park? Zit daar nog enige vorm van fauna in of lijkt het naderende rondweggeweld gecombineerd met plastic Toekans en slappe appelmoes nu al zijn tol te eisen?

In ieder geval een leuke site die je hebt opgezet.

Groeten,
Hugo

De Bruijne Kiek zei

@Hugo,

Het liefst had ik de Toekan ook niet in Sneek gezien. Maar ja, economie is ook belangrijk. Zo werkt het nu eenmaal in de wereld. Of we hierin de juiste afweging hebben gemaakt zal de toekomst ons leren.
De vogels in het park zullen zich wel redden, zij hebben immers vleugels. Over de ree├źn maak ik mij wat meer zorgen, want waar moeten zij heen?
Positief om te vermelden is dat het gekapte bos gecompenseerd zal gaan (moeten) worden, hopelijk in een vorm waar mens en dier tot in lengte van dagen van kunnen genieten.