donderdag 14 juni 2007

Gastvrij Skylge

Afgelopen dagen heb ik samen met Ineke en R&L mogen genieten van een paar dagen Skylge. Het weer deed leuk mee; zon, wind, wolken en zeemist, van alles een beetje.

Dinsdagochten vroeg (5.00 uur) opgestaan om samen met R. vogels te spotten. O.a de lepelaar, koekoek, kiekendief, tapuit en kneu lieten zich mooi zien.

Dinsdagmiddag een huifkartocht van drie uren gemaakt. De tocht voerde over heide, door het bos en langs het strand. Onderweg vertelde koetsier Ane van Puur Terschelling allerhande Terschellinger verhalen over het jutten, schipbreuk, de relatie met staatsbosbeheer en de longway. De drie uren vlogen om.

De uiensoep en de gebakken mosselen bij De Rustende Jager lieten zich heerlijk smaken. En na zo'n lange dag wil je op een gegeven moment alleen nog maar slapen. Maar niet voordat we nog even vanuit onze kamer in het Strandhotel Formerum naar de ondergaande zon hebben gekeken.

Soms valt het op dat de service bij bedrijven te wensen overlaat: winkelpersoneel dat achter de balie blijft zitten terwijl je in hun winkel staat, geen verstand hebben van het product dat ze verkopen, etc. Wat ons alle vier positief is opgevallen is de gastvrijheid van Terschelling. Strandhotel Formerum, Puur Terschelling en De Rustende Jager verdienen wat ons betreft een bijzondere vermelding. Dank voor het gastvrije verblijf!

Geen opmerkingen: