vrijdag 20 juli 2007

Zwartboek

Zwartboek: Wat een prachtige film! Het verhaal zal de meesten van jullie inmiddels bekend zijn, want de film draaide in 2006 in de bioscoop. Ineke en ik hebben hem vanavond op dvd bekenen. De 121 minuten vlogen om. Ik ben niet snel enthousiast over een film, maar deze komt beslist in mijn top 10. En het was ook wel weer eens tijd. Het is al weer even geleden dat ik een echt goede film zag. Vaker komt het voor dat ik een dvd huur die van alle kanten de hemel in geprezen wordt, maar dat ik het na 15 minuten al heb bekeken: "Dit wurd niks".

Mijn absolute bioscoopdieptepunt is de film Troy geweest. Een film over het paard van Troje, oorlog en liefde met Brad Pitt. Wat een verschrikkelijke film. Na een kwartier had ik al door dat het niets zou worden. En dan te bedenken dat we extra voor de film moesten betalen omdat ie zo lang duurde. Eigenlijk had ik in de pauze bij een andere film moeten gaan zitten. Dan had ik nog kans gehad op een halve goede (of aardige) film. Naar aanleiding van deze extra lange film heb ik in principe besloten om geen films meer te kijken die langer duren dan 120 minuten. Vaak wordt de film er alleen maar langer van en niet beter. Mocht de halve wereld nu zeggen dat het echt een goede film is, dan maak ik natuurlijk een uitzondering.

Mijn dvd-dieptepunt was absoluut Pearl Harbor met Ben Affleck. Hier ga ik niet eens verder over uitwijden.

Maar gelukkig zijn er ook goede films. Bij deze mijn film top 10 per 20 juli 2007:
1. True Romance
2. Lord of the Rings
3. The Shining
4. Snatch
5. Zwartboek
6. Schindlers list
7. Lock, stock en two smoking barrels
8. Carlito's way
9. Scarface
10. Pulp fiction

1 opmerking:

Anoniem zei

Hey Bruijne

Afgelopen zondag hew ik Harry Potter 5 siƫn. Ik hew verder niks met die knakker, maar ut was wel aardig. Persoanlijk hew ik meer met aktiefilms.

S.