woensdag 25 juli 2007

Tour de Dopingue

'T is maar wat in de Tour de France. Het wielerspektakel van het jaar, waar ik graag naar mag kijken. Maar op deze manier verliest deze ronde wel aan glans. Nu is het Vino die binnen 2 dagen 2 maal zoveel rode bloedcellen in zijn bloedsomloop heeft. Het was een mooie tijdrit en een prachtige etappe zondag in de Pyrenee├źn, maar ik voel me zo toch wel wat belazerd. Maar Vino weet de spelregels en de consequenties. Spullen pakken en wegwezen dus!

Een andere reden die de glans van de Tour haalt is de opstelling van de pers ten opzicht van de huidige man in het geel: Rasmussen. Met name de Franse pers, maar onze nationale roddelkrant uit Amsterdam laat ook zien uit welk waaibomenhout het is gesneden. Van de Franse pers kan ik het begrijpen. Zij willen schrijven over een nieuwe Franse bergkoning. Want dat is al weer even geleden. En als ze niet positief over hun eigen Franse kampioen kunnen schrijven, dan maar proberen om een niet Franse rijder in een zwart daglicht te plaatsen.

Misschien zijn de doping en de opstelling van de Franse pers de eerste aankondigingen van het eind der tijden van de Tour de France. Gelukkig hebben we ook Alpen in Zwitserland en Pyrenee├źn in Spanje!

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Niels je hebt helemaal gelijk. Ik wordt kotsmisselijk van dat gedoe rond de doping. Wat is die Vino ook een enorme eikel, hij had kunnen weten dat het ontdekt zou worden. Rasmussen is goed bezig. Wat hij vandaag weer liet zien was indrukwekkend.Het zou mooi zijn als de bankiersploeg eindelijk eens een winnaar zou leveren. De pers moet niet zeiken op Rasmussen en de zaken eens wat objectiever bekijken.

S.

De Bruijne Kiek zei

@S 24 uur later liggen de kaarten er geheel anders voor!

Anoniem zei

Ja Niels, helaas wel. Die Rasmussen heeft de zaak mooi bezodemieterd. Wat een arogante lul!

S.

Anoniem zei

Ja, sport zie je alleen nog als je naar kinderen kijkt. Onder de 10jaar. Geen giga-bonussen, geen in- en verkoop. Geen aanjagers of
koplopers. Knudde is alle "prof"-sport.

Peper&zout