donderdag 27 september 2007

Oude ambachten deel 1,5

Zo heb je niks en zo heb je alles. Vandaag zijn zowel het hekje als de glas in lood ramen afgeleverd.

Het hekje is wel wat later dan gepland want dat zou voor de bouwvak al klaar. Maar goed, maakt niet uit. Het is in ieder geval goed geslaagd. Ik zal 'm binnenkort met mijn buurman te plak sette.

Ook de glas in lood ramen zijn goed geslaagd. Vooral de vlakverdeling is van tevoren moeilijk te bedenken en voor te stellen. Maar de maker van de ramen, Menno Groenveld van ambachtelijk glasatelier Roodehaan, heeft ons hierin prima geadviseerd. Ik heb de ramen al even gepast en die zitten prima. Dat komt bij glas in lood ramen nogal precies omdat je bij de doorkijk (dus tegen de glaslat aan) een strookje lood wilt zien. Het raam zit dus eigenlijk maar zo'n 5mm in de sponning. Voor de rest moet je 'm met houtblokjes op z'n plaats houden en dan met de glaslatten vastzetten. Dit is nog wel even een klusje schat ik zo in.


De aankomende dagen ben ik ut fietsen in de Ardennen met de mannen. Het weer lijkt niet te best, dus dat zal wel een beste drekbende worden. Heerlijk!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi Niels,

Knap stukje vakwerk hewwe de mannen aflevert sien ik wel. Ik hew self ok nog wel eens belang bij sun mooi glas-in-load raamke. Nou must ut der noch even insette. Sist dat self do├źn?

S.

De Bruijne Kiek zei

@S
Ik sil 't even proberen.