dinsdag 2 oktober 2007

Biken

Zo, we zijn weer thuis. Eigenlijk was ik zondagavond al weer thuis, maar ik had nog geen tijd om even te bloggen. Maar om kort te zijn: we hebben het mooi gehad! Het mountainbikeweekend, ook wel het mannenweekend genoemd, vond dit jaar plaats in Vielsalm in de Belgische Ardennen.

Het leek een verregend weekend te worden, maar dat alle sinds meegevallen. Zaterdag hadden we wel bewolking, maar begon het pas later op de dag te regenen. En zondag was het prachtig weer. Te samen met de herfstkleuren in het bos leverde dit mooie plaatjes op.

Zaterdagochtend vertrokken we voor de eerste rit van zo'n 35 km. De eerste klim kwam hard aan. Je weet binnen een paar minuten waar je staat. En dat is op zich prettig. En gelukkig was ik niet de enige. Na zo'n eerste klim sta je elkaar aan te kijken en weet iedereen precies wat er aan de hand is, zonder een woord te wisselen.

Dat het de afgelopen tijd veel geregend had was goed te merken. Op sommige stukken lagen diepe plassen en op schaduwrijke stukken was het gevaarlijk glad. Gelukkig zijn we allemaal zonder kleerscheuren uit de strijd gekomen.

De verrassing wan het weekend was Jopie, zoon van Molly. Hij had een mooie nieuwe mountainbike aangeschaft en was 10 kilo gewicht kwijt geraakt. En dat was te merken. Hij was net een berggeit, zo mooi kwam hij naar boven.

Zondagochtend vetrokken we al vroeg voor een tocht van 47 kilometer. Eerst was er nog wat mist maar de zon kwam er al snel door. Halverwege de tocht, bij Baraque de Fraiture, vond Ype zijn Waterloo. Zijn zitvlak had gelijkenissen met een broodje tartaar.

Al met al hebben we een mooi weekend gehad: 80 km's onverhard, 1150 hoogte meters, veel modder, koude Belgische biertjes en een goed restaurant.

Geen opmerkingen: