zondag 15 juni 2008

Nut en Genoegen

De bijtjes kunnen komen. Ik heb het hokje op de volkstuin omgebouwd te bijenstal. Nou ja,.......iets wat er op lijkt dan. Als ie het nog een jaar of 2 houdt, dan ben ik tevreden.


Het volkstuinencomplex van Nut en Genoegen moeten binnen nu en een paar jaar verhuizen. Er is ruimte gekomen omdat de voormalige sporthal en de velden naar het nieuwe sportcomplex zijn verhuisd. In het nieuwe plan komen de tuintjes op het gedeelte tegen de O. Postmastraat aan. En op de grond die overblijft, richting Janco Douwmastraat, worden huizen gebouwd.

Het hokje is niet veel meer, evenals de tuin. Dat is wel anders geweest toen de vorige eigenaar er nog tuinde. Toen was het een van de mooiste tuinen van het complex, heb ik mij laten vertellen door de buurman. En wanneer mijn buurman zijn tuintje niet goed onderhield of het paadje liet versloeren, dan werd hij daar door de vorige eigenaar op aangesproken.


Inmiddels is dit vergane glorie. De vorige eigenaar is niet meer, het onkruid staat kniehoog en de laatste jaren van het hokje zijn geteld. Van het nieuwe tuintje gaan we weer wat moois maken, maar nu maar even zo.

1 opmerking:

Anoniem zei

Ohne,

Heel veel succes met: Doppen breken, Aalsteren, de veger, de vlieger de aflegger en de jager.

gr.

Bas