vrijdag 28 december 2007

Sneek; Venetie van het Noorden

Mooi Sneker Nieuwsblad gister; interessante artikelen over Litenseradiel, ei zoeken en natuurlijk de 2007-samenvatting van HvdV.

Ook het artikel over de drabbelkoeken heb ik met interesse, maar ook met een beetje verbazing, gelezen. Je vraagt je af hoe het toch mogelijk is dat aan zo'n stuk historie een einde moet komen. Waar de waarheid in dit specifieke geval ligt laat ik even in het midden.

Sneek zou zich wel wat meer mogen profileren op het gebied van tourisme. Naast het mkb en de industrie kan dit een volwaardige economische peiler zijn. En niet alleen in het zomerseizoen! Maar dan heb je als stad wel een aantal toeristische ankers nodig. De drabbelkoekenfabriek zou zo'n anker kunnen zijn. Net zoals de Waterpoort, de Weduwe, de..........???? Wat zou u als toerist van Sneek vinden als u onze stad een bezoekje zou brengen?

De afgelopen jaren heb ik in buitenlandse stadjes oude mijnen, een visafslag, een klooster, een bierbrouwerij en een begraafplaats bezocht. En dat waren echt niet allemaal topattracties, maar het werd wel heel leuk gebracht allemaal. Later zaten wij op een terrasje en dan dacht ik: waarom doen wij dit niet in Sneek? Bootjes/waterfietsen verhuren in de stadsgracht, het torentje van de Martinikerk beklimmen, gooi de waterpoort open voor bezoekers. Sneek; het venetie van het noorden (Singel weer open en ijs eten bij Min12).

Maar minstens zo belangrijk is hoe je dit allemaal aanbied; oftewel de marketing. Misschien heeft de Sneker ex-marketingdocent en beginnend Internetondernemer nog een aantal goede idee├źn?!

Geen opmerkingen: