maandag 22 oktober 2007

Griepke

Sins saturdagmiddag het de griep my te pakken. It begon met de kiel en dan weest al welke kant dat 't opgaat: su min as un vaatdoek. Dus ma'r even rustig an. It sal wel weer goed komme.

At je dan su de hele dag wat op e' bank bivakere, dan set ik de teevee su nu en dan even an. En dan sien je soms hele mooie programma's, mar soms ok hele verschrikkelijke.

Su kwam ik terecht in 't voetbalpraatgroepke van Van Gelder, Borst en Mulder. Sjesus wat een gelul. En ma'r deur emelen over dat voetbal. En dan binnen ze ok nog in hun sak trapt wanneer K.J. Huntelaar zegt dat het Nederlands elftal in de goot praten wurd deur o.a. dit voetbalpraatprogramma. At je dan su graag over voetbal prate wil doen dat dan positief of haal die camera d'r bij weg. Sins een paar jaar hebben we een sticker op un putsje sjek dat roken slecht is voor dien gesondhied. Sun waarskiewing kenne se hier ok wel opplakke.

Gelukkig binne d'r ok noch mensen bij de teevee die graag programma's make willen die iets bijdragen an ons bestaan. Su as bijvoorbeeld HelloGoodbye. Mooie spontane interviews met mensen over wat hun beweegt en besighoud. En dat kombineerd met een mooie musiekkeuze.

Of een hartverskeurende reportage over Sebrenica. Wat he die mensen daar wat metmaakt. Onbeschrijvelijk. De tijd heelt alle wonden, maar 10 jaar voor zoiets is niks. De vrouwen die hun zonen en mannen kwiet binne, maar ok die Nederlanse soldaten die niks doen konden. Niks doen mochten. En dan gaan een paar van die jongens en meiskes daar wel naar terug om de verhalen an te horen van de mensen. Klasse!. Mar de hogere legerleiding die siest d'r niet, terwijl zij toen daadwerkelijk het verschil konden maken door luchtsteun te geven. Lafbekken. Mar petsje af voor die jongens en meiskes diet het lef wel hewwe.

1 opmerking:

Anoniem zei

He Niels,

Tis wel dudelijk dat de griep dy te pakken het.Do kraamst su no en dan best wel onsin ut. Ik ben ut met dy eens as ut gaat om Hello Goodbey. Dy Joris Linsen het een knap en integer programma maakt. Maar wat dat gelul over voetbal betreft bin ik ut niet met dy eens (en dan mag gelukking in dit land!) As je der niks an vinne kest de tv ok ut do├źn of op een andere sender sette. Ik mag self ok graag over voetbal prate. We hewwe der immers allemaal verstand van!

S.