zaterdag 27 oktober 2007

't Dak er af

Ik ben d'r klaar voor! De zolder is leeg, de vloerbedekking afgedekt en er zijn voldoende koekjes voor bij de koffie en thee. Maandagochtend komen Fokke en Durk voor twee weken verbouwingsfeest. En ik heb twee weken vakantie, want zoiets wil je niet missen.

Wat gaat er gebeuren? Onder de dakpannen wordt een folie aangebracht. Daarvoor moet er een steiger om het huis worden geplaatst, dakpannen en pannenlatten eraf. En later er weer op. Ook worden er twee dakramen geplaatst. Binnen wordt er dakisolatie aangebracht en wordt er een zolderkamer en een cv-ruimte gecreƫerd.

In feite gaan we verder waar we bijna drie jaar geleden zijn opgehouden. Toen hebben we namelijk de begane grond en eerste verdieping volledig verbouwd: nieuw gas, water, elektrisch, cv, badkamer, keuken, muurisolatie, dubbel glas. Wat niet eigenlijk! En nu is dus de tweede verdieping aan de beurt. En dan is het klaar ;-))

Omdat de pannen van het dak afmoeten, is het wel belangrijk dat het droog is. Maandag lijkt een wisselvallige dag te worden met regen, maar daarna wordt het best weer redelijk weer. Dat lijkt goed te komen dus. Moarn mar wer even in 't waar sjen.

Via foto's houdt ik jullie op de hoogte van de vorderingen in de aankomende periode.

Geen opmerkingen: