zondag 18 mei 2008

Nieuwe natuur

In Scharnegoutum wordt op twee lokacties natuur aangelegd op basis van het principe plas/dras. Het ene gebied is 2 hectare groot en bevindt zich aan de noordzijde van Scharnegoutum, ingeklemd tussen De Zwette, het spoor en de nieuwbouwwijk. Het andere gebied bevindt zichaan de zuidzijde, tussen spoor en Zwette en is ruim 5 hectare groot.

De natuur wordt gecreƫerd op voormalige agrarische grond. Gedeelten van de grond worden weggegraven en elders worden dijkjes opgeworpen. Hier worden later paden op aangelegd. In de vijvers komt zo'n 70 cm water te staan, met hier en daar een eilandje. In de winter kan er een rondje geschaatst worden. Tevens is er een kleinschalige mogelijkheid voor boten om in de gebiedjes aan te leggen.

Het werk is inmiddels al aardig gevorderd en donderdagavond ben ik bij het zuidelijke gebied gaan kijken. Het lijkt heel mooi te worden. Sommige vijvers staan al onder water en andere worden nog gegraven. Toen ik er was, was er een vrouw met een detector. Ze had zojuist een oude kogel gevonden.
In het najaar komt de beplanting er in.

1 opmerking:

Anoniem zei

Niels

Dat klinkt als een paradijs voor mugjes!

S.