woensdag 5 maart 2008

Kennismaking

Vandaag had ik een bijzonder leuke werkdag. Ik heb namelijk kennisgemaakt met mijn nieuwe collega's Tjallie, Jeanette en Wim! Want ik heb per 1 april een nieuwe baan als projectverwerver voor de afdeling plattelansprojecten. Mijn werkgebied wordt zuidwest Fryslan.

Na de kennismaking en de koffie zijn we de zuidwesthoek ingetrokken en hebben we allerlei projecten bezocht. Sommige daarvan zijn al gerealiseerd en sommige zitten in de voorbereidingsfase. Zo zijn we o.a. in Hylpen geweest bij de haven en ook bij de blazerhaven in Workum. Hebben we gekeken bij fietspaden, sloepenroutes, oeverherstel icm ecologische zones en zorgboerderijen. Stuk voor stuk prachtige initiatieven waar ik straks ook een bijdrage aan mag leveren. Ik kijk er in ieder geval enorm naar uit.

Wat is Plattelansprojecten?
Plattelânsprojekten is onderdeel van de provincie Fryslân. In nauwe samenwerking met gemeenten, waterschappen en belangenorganisaties verwerven zij projecten die bijdragen aan de ontwikkeling van het Friese platteland. De provincie is daarvoor opgedeeld in zes gebieden. In elk gebied is een projectbureau en een gebiedsplatform actief op zoek naar mensen en organisaties met goede ideeën. Mensen, middelen en mogelijkheden bij elkaar brengen' is daarbij de sleutelzin.

1 opmerking:

Anoniem zei

Succes met je nieuwe job, Nelis!

Gr.

Bas & Montse